От фейсбук профила на Любомир Талев   ВРЕМЕ Е ДА

...
От фейсбук профила на Любомир Талев   ВРЕМЕ Е ДА
Коментари Харесай

След 15 месеца промяна можем да заключим, че тя се изразява в разпад на държавността

От фейсбук профила на Любомир Талев

 

ВРЕМЕ Е ДА СПРЕМ РАЗПАДА НА ДЪРЖАВНОСТТА!

Днес в 10,00 ч. заради мижав интерес Българска социалистическа партия върна като неосъществен трети мандат в границите на една година. Абстрахирайки се от съвсем фамилната конюнктура, в която мина събитието, бих желал да се концентрирам върху конституционната и институционална рецесия, в която разпадналата се четворна коалиция оставя страната:

Непопълнен състав на Конституционния съд - некадърност или отвращение на ръководещите в оставка да изберат парламентарен арбитър от парламентарната квота.

Незапочната процедура по желание на членове на Висшия правосъден съвет от парламентарната квота, при изискване че изборите за членове на Висш съдебен съвет от магистратската квота към този момент завършиха.

Неспособност за избор на нов шеф на БН Банка.

Неспособност за избор на нов общоприет шеф на Българската национална телевизия.

Фактическо бламиране на избора на нов ръководител на КПКОНПИ чрез издигането на безусловно неизбираемата кандидатура на проваления вътрешен министър от последните 15 месеца: комунистически следовател в пенсионна възраст, за който обичаната антикорупционна търсачка на властта Гугъл твърди, че е обект на инспекция от самата комисия, която желае да оглави.

Противоконституционен избор на нов ръководител на КЕВР, който остави енергийния регулатор без началник в разгара на провокираната от самите ръководещи енергийна рецесия.

След 15 месеца " смяна " можем умерено да заключим, че тя се показва в разпад на държавността, задълбочаващ рецесиите, в които се намира България. Пълната съсипия дотук е предотвратена само от обстоятелството, че в институциите не престават да работят въпреки и с изтекли мандати назначенията от времето на " модела ГЕРБ ", който " партиите на смяната " щяха да чегъртат. Тя се дължи на цялостната аматьорщина, ненавист, недиалогичност, пробутване на червени линии и липса на държавническо държание от страна на свалената от власт ляво-либерална коалиция. Днес поемаме курс към предварителни избори. Жизненоважно е на тях да гласуваме за хора, които желаят и знаят по какъв начин да възстановят държавността!

 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР